Recept: Kaasballetjes met roquefort

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Amuse

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

250 g roquefort of een andere blauwe kaas
90 g zachte boter
1 el gehakte bieslook
1 el fijngehakte selder
een snuifje cayennepeper
zout
1/8 tl peper
1 tl cognac
of een paar druppels Worcestersaus
45 g broodkruim
2 el heel fijngehakte peterselie

Bereidingswijze van het recept

  1. Verbrokkel de kaas in een mengkom met 3 eetlepels van de boter en roer het geheel tot een zachte pasta.

  2. Roer er de bieslook, selder, kruiden en de cognac of Worcestershiresaus bij.

  3. Als het mengsel erg stijf is, verdunt u het met meer boter.

  4. Test de smaak zorgvuldig en rol er vervolgens balletjes van met een diameter van 1 cm.

  5. Strooi het broodkruim en de peterselie in een bord.

  6. Rol de kaasballetjes door dit mengsel en bewaar ze tot het opdienen in de koelkast.