Recept: Aardappel-gehaktschotel met spekkorst

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Ovenschotels

Recept informatie

Bereidingstijd:
80 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten





2 uien
400 gr. gemengd gehakt
1 eetl. tomatenpuree
750 gr. aardappels
200 gr. ontbijtspek
2 eetl. bloem
6 plakjes raclette-kaas (100-150 gr) en marjolein ter ganering.
zout
peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Pel de uien en snipper ze fijn.

  2. Kneed het gehakt met 1/3 van de uisnippers, de tomatenpuree en wat zout en peper door elkaar.

  3. Leg de plakjes spek op de bodem van een ovenschaal van(ca 30 cm lang) leg ze zo in de schaal dat ze 3-4 cm over de rand van de schaal hangen.

  4. Schil de aardappels, spoel ze goed schoon en rasp ze grof.

  5. Druk de aardappelrasp goed uit.

  6. Kneed deze met de rest van de uisnippers en de bloem en breng dit mengsel op smaak met weinig zout (spek is al zout) en peper.

  7. Verdeel de helft van het aardappelmengsel in de ovenschaal.

  8. Leg 4 plakjes kaas op de aardappelmassa in de ovenschaal.

  9. Verdeel de gehaktmassa over de plakjes kaas en druk deze een beetje aan.

  10. Verdeel de rest van de aardappelmassa over de gehaktmassa.

  11. Vouw de plakjes spek over de aardappelmassa (zie foto) Snijd de overige plakjes in reepjes en strooi deze over de ovenschotel.

  12. (of eventueel geraspte kaas is ook lekker)Bak de ovenschotel in 40-50 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 graden C.

  13. Ganeer eventueel met Marjolein en serveer er een groene salade bij.