Recept: Gepocheerde perziken met vanille yoghurt mousse
Recept informatie
Ingrediënten
1 sinaasappel
250 g suiker
2 1/2 dl milde vanilleyoghurt
2 dl slankroom
2 zakjes groene thee Honey Lemon Ginseng
6 perziken
Bereidingswijze van het recept
In kom met ruim koud water gelatineblaadjes 5 minuten laten weken.
Intussen sinaasappel uitpersen.
In pan sinaasappelsap met 50 g suiker aan de kook brengen.
Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen.
Vanilleyoghurt erdoor roeren en laten afkoelen.
Slankroom stijfkloppen en door yoghurtmengsel spatelen.
Mousse in koelkast in 2 uur laten opstijven.
Intussen in middelgrote pan 3 dl water met rest van suiker aan de kook brengen en suiker oplossen.
Zakjes thee in siroop hangen en op laag vuur 10 minuten laten trekken.
Perziken schillen, halveren en pitten verwijderen.
Theezakjes uit siroop nemen.
Perziken in siroop leggen en 10 minuten pocheren tot ze zacht zijn, af en toe keren.
Perziken in siroop laten afkoelen.
Dompel een lepel in heet water en schep de yoghurtmousse op vier bordjes, leg de perziken ernaast.
1 Eetlepel theesiroop over mousse sprenkelen (rest van theesiroop wordt niet gebruikt).