Recept: Franse kersenkoek met kwarkroom
Recept informatie
Bereidingstijd:
60 minuten wachttijd 30 minutenAantal personen:
6Ingrediënten
500 g kersen
2 eieren
100 g witte basterdsuiker
75 g bloem
1 dl volle melk
500 gr volle kwark
25 gr amandelschaafsel
125 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
2 eieren
100 g witte basterdsuiker
75 g bloem
1 dl volle melk
500 gr volle kwark
25 gr amandelschaafsel
125 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten
Bereidingswijze van het recept
Oven voorverwarmen op 200 graden C of gasovenstand 4.
Kersen wassen en met kersenontpitter ontpitten of kersen halveren en pitten verwijderen.
Vorm invetten en kersen over bodem verdelen.
In kom eieren loskloppen met 75 g suiker, bloem, melk en 150 g kwark.
Beslag over kersen schenken en bestrooien met amandelschaafsel.
In midden van oven kersenkoek in 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
Intussen slagroom bijna stijf kloppen met vanillesuiker en rest van suiker.
Rest van kwark loskloppen en door slagroom mengen.
Kersenkoek laten afkoelen tot lauwwarm, in 6 (of 8) punten snijden en serveren met dot kwarkroom.