Recept: Gevulde ananas met mangosaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
10 minuten wachttijd 90 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1 verse ananas
2 eetlepels kirsch
2 kiwies
100 g frambozen of kleine aardbeien
1 rijpe mango
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel poedersuiker
3 takjes munt
2 eetlepels kirsch
2 kiwies
100 g frambozen of kleine aardbeien
1 rijpe mango
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel poedersuiker
3 takjes munt
Bereidingswijze van het recept
Ananas plat neerleggen en met scherp mes dwars door kroon in vier parten snijden.
Vruchtvlees van ananas met mesje voorzichtig lossnijden van schil, tot op 1 cm van ananasschil.
Ogen van ananas en harde kern uit vruchtvlees snijden en ananas in stukjes snijden.
Bedruppelen met kirsch eventueel 1 tot 2 uur afgedekt in koelkast bewaren.
Kiwies dun schillen en in plakjes snijden.
Frambozen voorzichtig wassen.
Ananas, frambozen en kiwi door elkaar scheppen.
Mango schillen en vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
Mango met staafmixer of in keukenmachine pureren tot gladde saus.
Op smaak brengen met citroensap en poedersuiker.
Ananasparten op vier borden leggen en ananassalade erover verdelen.
Mangosaus erop scheppen.
Garneren met blaadjes munt.