Recept: Blue stilton met tijm sherrygelei

Meer recepten in de categorie:

Dieet en Slank, Nagerecht
Nagerechten, Koud11

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten wachttijd 60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 blaadjes witte gelatine
1 1/2 dl medium dry sherry
1/2 zakje verse tijm 15 g
zout
150 g Blue Stilton 55+
2 zakjes rucola sla, 30 g
1/2 bakje vinaigrette Franse sladressing, 100 g

Bereidingswijze van het recept

  1. In kom met koud water gelatine 5 minuten laten weken.

  2. In pan sherry met tijm tegen de kook aan brengen.

  3. Sherry 5 minuten laten inkoken, tijmtakje verwijderen.

  4. Op smaak brengen met zout.

  5. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sherry oplossen.

  6. Schaaltje bekleden met plasticfolie en sherry erin schenken.

  7. Laten afkoelen en in koelkast in 1 uur laten opstijven.

  8. Plank op schaaltje leggen, samen keren en gelei uit schaaltje laten glijden.

  9. Folie verwijderen en gelei in plakken van 1/2 cm dik snijden.

  10. Plakken in dunne repen en daarna in blokjes snijden.

  11. Kaas in dunne plakjes snijden.

  12. Rucola over vier bordjes verdelen.

  13. Dressing erover sprenkelen.

  14. Kaas erop leggen en geleiblokjes er omheen verdelen.