Recept: Salade met kaas en sinaasappelmarmelade
Meer recepten in de categorie:
Dieet en Slank, VoorgerechtMakkelijk en Snel, Koud10
Voorgerechten, Koud
Recept informatie
Bereidingstijd:
10 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 eetlepels sinaasappelmarmelade uit een potje
1/2 eetlepel balsamicoazijn
1 dl droge witte wijn
zout
versgemalen zwarte peper
1 zakje hazelnoten 65 g
1 struikje witlof
2 zakjes rucolasla 60 g
200 g La Grande Hirondelle kaas
1/2 eetlepel balsamicoazijn
1 dl droge witte wijn
zout
versgemalen zwarte peper
1 zakje hazelnoten 65 g
1 struikje witlof
2 zakjes rucolasla 60 g
200 g La Grande Hirondelle kaas
Bereidingswijze van het recept
In steelpan marmelade, azijn en wijn al roerend aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten pruttelen tot mooie dressing ontstaat.
Op smaak brengen met zout en peper en 2 minuten laten afkoelen.
Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren.
Witlof schoonmaken, wassen en in repen van 2 cm snijden.
Rucola en lof over vier borden verdelen.
Korstjes van kaas snijden en kaas in plakjes snijden.
Plakjes kaas op salade leggen en dressing erover druppelen.