Recept: Salade met kaas en sinaasappelmarmelade

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

2 eetlepels sinaasappelmarmelade uit een potje
1/2 eetlepel balsamicoazijn
1 dl droge witte wijn
zout
versgemalen zwarte peper
1 zakje hazelnoten 65 g
1 struikje witlof
2 zakjes rucolasla 60 g
200 g La Grande Hirondelle kaas

Bereidingswijze van het recept

  1. In steelpan marmelade, azijn en wijn al roerend aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten pruttelen tot mooie dressing ontstaat.

  2. Op smaak brengen met zout en peper en 2 minuten laten afkoelen.

  3. Hazelnoten grof hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren.

  4. Witlof schoonmaken, wassen en in repen van 2 cm snijden.

  5. Rucola en lof over vier borden verdelen.

  6. Korstjes van kaas snijden en kaas in plakjes snijden.

  7. Plakjes kaas op salade leggen en dressing erover druppelen.