Recept: Spaans stoofvlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
2 uur 35 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 gram rib- of sucadelappen
4 el olijfolie
4 tenen knoflook
1 grote ui
1 dl water
1 1/2 dl rode wijn
1 blik tomatenblokjes
1 el Spaanse Pimenton de la Vera (te koop in Spanje maar, naar ik laatst ontdekte, ook bij de Bijenkorf in een mooi heilig blikje) Gebruik anders hete paprikapoeder
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
2 maggiblokjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Verhit in een braadpan de olijfolie en bak hierin het vlees snel rondom bruin.

  2. Haal het vlees uit de pan.

  3. Bak in het braadvet de uien, knoflook en pimenton.

  4. Voeg de tomatenblokjes, de wijn en het water toe.

  5. Verkruimel de maggiblokjes.

  6. Zet het vuur laag en doe het vlees terug in de pan.

  7. Leg het laurierblad erbij.

  8. Laat dit met de deksel op de pan ongeveer 2 uur heel zachtjes gaar pruttelen.

  9. Af en toe even omscheppen.