Recept: Aardappeldip

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten
Aantal personen:
n.v.t

Ingrediënten

400g aardappelen
1 eetlepel groene olijven
1 eetlepel zwarte olijven
4 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 koffielepel citroensap
2 eetlepels gehakte peterselie
Zwarte peper uit de molen
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Kook de aardappelen gaar in de schil, in gezouten water.

  2. Laat ze wat afkoelen.

  3. Pel ze en prak ze met een vork niet te fijn.

  4. Pers er de knoflook over en meng door elkaar.

  5. Vermeng de olijfolie met 2 eetlepels lauw water, het citroensap, een snuifje zout en flink wat peper.

  6. Ontpit de olijven, snij ze in stukjes.

  7. Voeg ze met de vinaigrette en de peterselie aan de aardappelen toe.

  8. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  9. Lekker bij knapperige rauwkost zoals worteltjes, bloemkool, selder.