Recept: Aardappelschotel met spinazie
Recept informatie
Bereidingstijd:
40 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
1kg bloemig kokende aardappelen
500g spinazie
250g champignons,in plakjes
2 teentjes knoflook,geplet
2 eetlepels boter
1 ei
2 eetlepels melk
Nootmuskaat
Peper
zout
500g spinazie
250g champignons,in plakjes
2 teentjes knoflook,geplet
2 eetlepels boter
1 ei
2 eetlepels melk
Nootmuskaat
Peper
zout
Bereidingswijze van het recept
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Giet af en laat drogen.
Pureer met de melk,het ei en de helft van de boter.
Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
Spoel de spinazie.
Laat ze slinken in het aanhangende water.
Doe er de knoflook bij en kruid met peper en zout.
Bak de champginons kort op een hevig vuur,in de rest van de boter.
Schep de spinazie en de champignons in laagjes in een ovenschaal.
Dek af met de puree.
Strijk de bovenkant glad.
Zet 15 minuten in een hete oven van 175°C.