Recept: Franse uien-kaaspizza

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Pizza's

Recept informatie

Bereidingstijd:
65 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 pak witbroodmix (Koopmans)
4 el Bak & Braad vloeibaar bakvet
750 g uien in ringen
2 teentjes knoflook gesnipperd
3 takjes tijm
peper (versgemalen)
zout
200 gram Linesse Franse kaasspecialiteit

Bereidingswijze van het recept

  1. Bereid de witbroodmix met 2 el vloeibaar bakvet volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het deeg 30 min.

  2. rijzen.

  3. Verhit de rest van het vloeibare bakvet en fruit de uien en de knoflook alomscheppend goudgeel en glazig.

  4. Voeg de tijm toe en laat de uien op een laag vuur 15 min.

  5. smoren.

  6. Snijd intussen de kaas in puntjes.

  7. Rol het deeg uit tot een lap en bekleed er een bakplaat mee.

  8. Verdeel de uien met de tijm erover en bestrooi met peper en zout naar smaak.

  9. Leg de puntjes kaas erop en bak de pizza in een voorverwarmde oven (200 graden) in ong.

  10. 25 min.

  11. bruin en gaar.