Recept: Dikke pizza met mozzarella en salami

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Pizza's

Recept informatie

Bereidingstijd:
85 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 pak witbroodmix
1 1/2 el olijfolie
1 fles sugocasa piccante 690 g
1 rode paprika in ringen
1 groene paprika in ringen
1 ui in ringen
250 g champignons in plakjes
150 g salami (vleeswaar)
1 mozzarellakaasje 125 g, in dunne plakjes
1 el gedroogde oregano
peper
zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Doe het broodmix met de olie en 3 dl handwarm water in een kom en kneed en met een mixer met deeghaken een soepel deeg van.

  2. Laat het deeg afgedekt met huishoudfolie 10 min.

  3. rijzen.

  4. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 4 porties.

  5. Rol het deeg uit tot 4 ronden lappen, vorm er opstaande randjes aan en leg ze op bakplaten of pizzablikken.

  6. Verdeel de sugocasa erover en strijk het uit.

  7. Verdeel de salami, de uiringen, de paprika en de champignons erover.

  8. Leg de mozzarella erop en bestrooi met de oregano en peper en zout naar smaak.

  9. Laat ze 30 min.

  10. rijzen.

  11. Bak de pizza's in een voorverwarmde oven (200 graden) in ong.

  12. 15 min.

  13. af.