Recept: bobotie met wortelrijst

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

400 g rundergehakt
1 pak Knorr Wereldgerecht voor Zuid-Afrikaanse bobotie
250 g prei
125 ml creme fraiche
40 g rozijnen
500 g worteltjes

Bereidingswijze van het recept

  1. Bak het gehakt met de kruidenmix uit het pak in een koekenpan met antiaanbaklaag al omscheppend bruin en rul.

  2. Schep de prei erdoor en bak ong.

  3. 3 min.

  4. mee.

  5. Roer de sausmix met 2 1/2 dl water en de ceme fraiche door elkaar en voeg de saus met de rozijnen aan het gehaktmengsel toe.

  6. Doe het mengsel over in een ovenschaal en zet de bobotie ong.

  7. 25 min.

  8. in een voorverwarmde oven (200graden).

  9. Kook intussen de rijst uit het pak volgens de aanwijzingen op het pak en de worteltjes in water met zout gaar.

  10. Schep de worteltjes door de rijst en serveer met de bobotie.