Recept: Yoghurt frambozenijs
Recept informatie
Bereidingstijd:
1uurAantal personen:
3Ingrediënten
300 gram verse frambozen
125 gram suiker
1 theelepel balsamicoazijn
½ liter volle yoghurt
2 eetlepels slagroom
125 gram suiker
1 theelepel balsamicoazijn
½ liter volle yoghurt
2 eetlepels slagroom
Bereidingswijze van het recept
Houd een paar vruchten achter voor de garnering.
Pureer de rest van de vruchten met de suiker en balsamicoazijn.
Voeg het fruitmengsel toe aan de yoghurt en de slagroom en roer tot het geheel goed gemengd is.
Giet het in de ijsmachine en draai er in 40 minuten ijs van.
Serveer het ijs in een bolletje op een bord en garneer met de hele frambozen en citroenmelisse of munt en een ijswafel.
Geen ijsmachine?Doe het frambozen yoghurtmengsel in een diepvriesdoos en zet het in de vriezer.
Laat het in 3 uur bevriezen maar schep het ijs tussentijds 3 keer om.