Recept: Kalfs rib-eye met groene pepersaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minuten Aantal personen:
4Ingrediënten
4 Kalfs rib-eyes
1 eetlepel olijfolie
1 deciliter Spaanse saus (sauce espagnole)
(óf juspoeder gebonden met wat maizena)
1/8 (slag)room of kookroom
1 eetlepel cognac of vieux
1 eetlepel groene peperkorrels op sap
zout en peper uit de molen
1 eetlepel olijfolie
1 deciliter Spaanse saus (sauce espagnole)
(óf juspoeder gebonden met wat maizena)
1/8 (slag)room of kookroom
1 eetlepel cognac of vieux
1 eetlepel groene peperkorrels op sap
zout en peper uit de molen
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de grill(pan) voor, bestrijk de Kalfs rib-eyes rondom met olijfolie en grill de rib-eyes, om en om, mooi bruin en nog rosé van binnen.
Neem de rib-eyes van de grill, bestrooi ze met zout en vers gemalen peper en houd ze warm.
Maak de Spaanse saus volgens de omschrijving op de verpakking, voeg room, cognac en peperkorrels toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
Serveer de saus apart.
Lekker met groene sla, kerstomaatjes en frietjes.