Recept: Kalfslende met flageolets en roomsaus met kappertjes

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Vlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

500 gram Kalfslende
40 gram boter
0,2 liter kookroom
1 limoen (geraspte schil en 1-2 eetlepels sap)
2 eetlepels kappertjes
allesbinder of aangeroerde maizena
2 blikjes flageolets à 400 gram
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel verse tijm
1 teentje knoflook
zout en versgemalen peper

Bereidingswijze van het recept

  1. Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast.

  2. Verhit de braadboter in een anti-aanbaklaag en laat het vlees aan beide kanten kleuren.

  3. Bestrooi het vlees met wat zout en peper.

  4. Zet de warmtebron laag en laat nog 6-8 minuten per kant bakken, afhankelijk van de dikte en de gewenste graad van gaarheid.

  5. Neem het vlees uit de pan en houd het op een voorverwarmde schaal afgedekt met aluminiumfolie warm.

  6. Giet de room in de pan en roer er de geraspte schil en het sap van het limoentje en de afgespoelde en uitgelekte kappertjes door.

  7. Breng de saus op smaak met wat zout en peper en breng met allesbinder of maïzena op de gewenste dikte.

  8. Spoel de flageolets af in een vergiet en laat ze uitlekken.

  9. Verhit de olijfolie met de tijm in een pan en pers er de knoflook bij.

  10. Schud de flageolets op in de gekruide olie en laat ze doorwarmen.

  11. Breng op smaak met wat zout en peper.

  12. Snijd het vlees met een scherp, niet gekarteld, mes in schuine plakken, verdeel de flageolets over de voorverwarmde borden, leg de plakken kalfsentrecôte op of naast de flageolets en schep er wat saus over.

  13. Geef de rest van de saus apart.

  14. Variatie: vervang de lende desgewenst door kalfsfricandeau.