Recept: Beenham uit de Provence

Meer recepten in de categorie:

Hoofdgerechten, Vlees

Recept informatie

Bereidingstijd:
50 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 grote aubergine
zout
vers gemalen peper
1 grote ui
4 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel piment
3 takjes rozemarijn
2 1/2 dl droge witte wijn
150 gr gedroogde dadels
150 gr gedroogde abrikozen
400 gr beenham ( dik gesneden)

Bereidingswijze van het recept

  1. Was en snij de aubergine in blokjes, bestrooi ze royaal met zout en laat het vocht eruit trekken.

  2. Pel en snij de ui grof.

  3. Vehit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit in ca.

  4. 3 min aan.

  5. Voeg kaneel en piment toe aan uimengsel.

  6. Rits de naaltjes van de rozemarijn.

  7. Soep de aubergine af met water en voeg ze toe met de wijn en rozemarijn.

  8. ( 15 min stoven).

  9. Ontpit de dadels en voeg ze samen met de Abrikozen toe aan het aubergine mengsel, laat dit 20 min stoven.

  10. Serveer de koude beenham met groente fruitmengsel en garneer met rest van de rozemarijn.