Recept: Ayam Paniki
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minuten Aantal personen:
4Ingrediënten
1 hele kip ca 1 kg
7 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
10 rawits
1 stukje gemberwortel, ca 4 cm
1 stukje kunyit, 3 cm
6 kemirinootjes
1 stengel sereh
1/2 kokosnoot, raspen met 4 dl water voor santen
2 takjes basilicum
4 el olie
zout naar smaak
7 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 rode lomboks
10 rawits
1 stukje gemberwortel, ca 4 cm
1 stukje kunyit, 3 cm
6 kemirinootjes
1 stengel sereh
1/2 kokosnoot, raspen met 4 dl water voor santen
2 takjes basilicum
4 el olie
zout naar smaak
Bereidingswijze van het recept
Maak de kip schoon en snijdt in stukjes.
Pel de sjalotjes, knoflook, gember, rawits, lomboks, kunyit en schil/maak schoon.
Maak van de sjalotjes, knoflook, gember, rawits, lomboks, kunyit en kemirirnoten in de vijzel een pasta.
Meng de pasta met de kip, basilicum en olie.
Bak dit ca.
15 minuten zonder santen.
Voeg dan de santen toe en laat alles op laag vuur gaar stoven.