Recept: Hollands kaasplankje met kruidige peren

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
10 minuten
Aantal personen:
2

Ingrediënten

2 niet rijpe handperen(Conference)
2 dl zoete witte wijn
1 anijsblokje
1 eetlepel suiker
50 gram Maasdammer kaas
50 gram Kernhem
1 trosje blauwe druiven

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil de peren,snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.

  2. Verhit de wijn met het anijsblokje en de suiker.

  3. Voeg de peren toe en laat het fruit 15 minuten op laag vuur stoven.

  4. Laat de peren in het vocht afkoelen(4 uur).

  5. Snijd de kaas in mooie blokjes.

  6. Leg ze op een grote schaal.

  7. Leg er de blauwe druiven bij.

  8. Neem de peren uit het vocht,laat ze uitlekken en leg ze bij de kaas.