Recept: Coquilles op een bedje van chantarellen met oestersaus

Meer recepten in de categorie:

Hapjes, Amuse
Voorgerechten, Warm18

Recept informatie

Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
7

Ingrediënten

7 coquille saint jacques
1 bakje cantharellen
oestersaus
olijfolie
chili-knoflookolie
zeezout
zwarte peper
klein klontje boter
een paar sprietjes bieslook

Bereidingswijze van het recept

  1. De cantharellen heel goed wassen,liefst enkele keren,het is moeilijk het zand eruit te wassen.

  2. De grote paddestoelen klein snijden,en een scheutje olijfolie en een klein scheutje chiliknoflook olie en het klontje boter in de pan,als het goed warm is,gaan de cantharellen er in,lekker bakken met wat zeezout erbij laten bakken tot al het vocht verdwenen is,op het laatst enkele druppels oestersaus erbij.

  3. De coquilles met wat zeezout,peper en olijfolie kort krokant bakken om en om,dit doe je op het allerlaatste moment.

  4. Druppeltje oestersaus erbij,wat lauwwarme cantharellen op de lepel,een coquille er op en 2 sprietjes bieslook voor de garnering.

  5. Leuk op een bord de amuse lepels rondom schikken en serveren.