Recept: Griesmeelpuddinkjes met citroensaus

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
15 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

6 dl halfvolle melk
60 gram griesmeel
4 eetlepels zoetstof
eventueel 1 zakje vanillesuiker
1 citroen
1 theelepel aardappelzetmeel

Bereidingswijze van het recept

  1. Breng de melk aan de kook.

  2. Meng het griesmeel met 1 eetlepel zoetstof en de vanillesuiker.

  3. Strooi het griesmeel in de kokende melk en breng het al roerende weer aan de kook.

  4. Kook de pudding,al roerende,3 minuten op laag vuur.

  5. Spoel 4 kommetjes met koud water.

  6. Giet de pudding erin en bestrooi de bovenkant met suiker.

  7. Laat de puddinkjes 3 uur afkoelen.

  8. Maak ondertussen de saus: Rasp de schil van de citroen.

  9. Pers de citroen uit.

  10. Giet 1 dl water in een pan en doe er het sap,de citroenrasp en de rest van de zoetstof bij.

  11. Breng het geheel al roerende aan de kook en laat het 5 minuten op laag vuur trekken.

  12. Roer het aardappelzetmeel met een eetlepel water los en voeg het toe aan de saus.

  13. Laat de saus nog maximaal 1 minuut koken om deze te laten binden.

  14. Stort de puddinkjes op een bord en geef er de citroensaus warm bij.