Recept: Griesmeelpuddinkjes met citroensaus
Recept informatie
Ingrediënten
60 gram griesmeel
4 eetlepels zoetstof
eventueel 1 zakje vanillesuiker
1 citroen
1 theelepel aardappelzetmeel
Bereidingswijze van het recept
Breng de melk aan de kook.
Meng het griesmeel met 1 eetlepel zoetstof en de vanillesuiker.
Strooi het griesmeel in de kokende melk en breng het al roerende weer aan de kook.
Kook de pudding,al roerende,3 minuten op laag vuur.
Spoel 4 kommetjes met koud water.
Giet de pudding erin en bestrooi de bovenkant met suiker.
Laat de puddinkjes 3 uur afkoelen.
Maak ondertussen de saus: Rasp de schil van de citroen.
Pers de citroen uit.
Giet 1 dl water in een pan en doe er het sap,de citroenrasp en de rest van de zoetstof bij.
Breng het geheel al roerende aan de kook en laat het 5 minuten op laag vuur trekken.
Roer het aardappelzetmeel met een eetlepel water los en voeg het toe aan de saus.
Laat de saus nog maximaal 1 minuut koken om deze te laten binden.
Stort de puddinkjes op een bord en geef er de citroensaus warm bij.