Recept: Portugese gevulde kalkoen (Peru assado)
Meer recepten in de categorie:
Hoofdgerechten, OvenschotelsHoofdgerechten, Rijst8
Hoofdgerechten, Vlees
Recept informatie
Ingrediënten
1 kg.grof zeezout
2 citroenen
120 gr.boter
250 gr.oudbakken wittebrood
3 eieren
100 gr.bacon
500 gr.rijst
1 ui
3 el.olijfolie
Peper
3 el.zout
1 l.water
Bereidingswijze van het recept
Neem bij voorkeur een baby kalkoen.
Vraag de poelier ook om de lever,nek en vleugels van de kalkoen.
Leg de kalkoen in een grote pan en giet er koud water overheen met het zout en de schijfjes citroen.
Laat hem zo een nachtje staan.
Verwarm de oven voor tot 225 graden Celsius.
Wrijf dan de kalkoen goed droog en wrijf hem daarna in met grof zeezout.
Breek intussen het brood in kleine stukjes in een kom en roer de eieren een voor een los met het brood.
Snijd de bacon in smalle reepjes en doe ze bij het brood.
Roer er ook de boter door.
Snijd de borst van de kalkoen open en stop de vulling erin.
Naai dan de borst weer dicht.
Braad de kalkoen overgoten met de gesmolten in de braadslee in de voorverwarmde oven in 2,5-3 uur gaar.
Draai de oventemperatuur na een half uur terug naar 175 graden Celsius en bedruip de kalkoen regelmatig.
Trek een bouillon van de lever,vleugels en de nek in het water.
Hak de ui in stukjes en fruit hem in de olijfolie in een diepe braadpan even aan.
Doe ook de rijst erbij.
Laat de rijst glazig worden.
Schenk de bouillon bij de rijst en laat de rijst op een klein vuur gaar worden.
In Portugal wordt rijst altijd samen met het vlees,de kip,de vis,de groenten,gekookt.
Zo vermengen geuren en smaken zich optimaal.
Serveer de rijst bij de gebraden kalkoen.
Lekker met een groene salade.