Recept: Palingschotel met groenten

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 kg.paling
500 gr.prei
500 gr.tomaat
8 klontjes koude boter
2.5 dl.witte wijn
Paneermeel
Peper
Zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Neem voor de paling bij voorkeur verse gevilde.

  2. Verwarm de oven gedurende 8 minuten voor tot 220 graden Celsius.

  3. Snijd de paling in mootjes van ongeveer 5 centimeter,was de mootjes,dep ze droog en bestrooi ze met zout en peper.

  4. Snijd het witte gedeelte van de prei in plakjes evenals de tomaten.

  5. Leg de prei op de bodem van een beboterde ovenschaal.

  6. Zet de palingmootjes vervolgens rechtop op het preibedje en dek de paling af met de tomaat.

  7. Bestrooi met peper uit de molen.

  8. Giet de wijn in de schaal en dek het geheel af met paneermeel.

  9. Verdeel wat kleine klontjes boter over de schotel en laat de paling in de oven in ongeveer 20 minuten mooi bruin en gaar worden.

  10. Lekker met boeren brood en een groene salade.