Recept: Stracciatella-ijs met een chocoladedakje
Recept informatie
Ingrediënten
50 gr.pure chocolade
4 el.geschaafde amandelen
3 el.suiker
2 el.sinaasappellikeur
1 stuk sinaasappel
1 el.slagroom
Bereidingswijze van het recept
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Boen de sinaasappel schoon onder warm stromend water en trek met een citrustrekker dunne sliertjes schil ervan af.
Pers de sinaasappel uit en zeef het sap.
Breek de chocolade in stukjes boven een klein pannetje.
Smelt de chocolade met de slagroom au-bain-marie in een pannetje met kokend water).
Laat de chocolade helemaal afkoelen maar niet opstijven.
Schep met een ijstang telkens 3 kleine bolletjes ijs op een bordje en lepel de afgekoelde nog vloeibare chocolade erover.
Bestrooi met de helft van de amandeltjes.
Zet de bordjes in de diepvries.
Breng het sinaasappelsap met de likeur,de sinaasappelschilletjes en de suiker aan de kook.
Laat de vloeistof op een hoog vuur voor de helft inkoken.
Laat de saus iets afkoelen.
Lepel de saus om de ijsbolletjes en garneer met de rest van de amandeltjes.
Serveer direct.