Recept: Zeer pittige groene rundvleescurry uit Thailand (Kaeng khio wan neua)

Recept informatie

Bereidingstijd:
75 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

400 gr.ossenhaas
10 groene rawits
2 sjalotten
3 tenen knoflook
3 centimeter galanga's
1 stengel sereh
3 stelen koriander
2 tl.vers gehakte koriander
1 tl.djinten
2 tl.trassi
1 scheut olie
1 tl.zout
0.5 tl.witte peperkorrels
2 blikjes kokosmelk
2 el.Thaise vissaus
1 el.goela djawa
12 kerstomaatjes
2 Spaanse rode pepers
4 djerekpoeroetbladeren
5 blaadjes Thaise basilicum

Bereidingswijze van het recept

  1. Lekker met pandanrijst.

  2. In plaats van groene peper,kunt u ook Spaanse groene pepers nemen(houd dan het aantal van de sjalotjes aan).

  3. In plaats van galanga kunt u ook eventueel gemberwortel nemen.

  4. En in plaats van goela djawa kunt u ook bruine suiker gebruiken.

  5. In plaats van zelfgemaakte groene currypasta kan deze ook kant-en-klaar gekocht worden.

  6. Neem bij voorkeur de witte peper.

  7. Leg de ossenhaas circa 45 minuten in de vriezer:u kunt het vlees dan makkelijker in dunne plakjes snijden.

  8. Maak de curry als volgt:maak de pepertjes schoon,verwijder de zaadjes en hak de pepertjes fijn.

  9. Hak de sjalotjes,knoflook,galanga, sereh en korianderstelen grof en pureer ze daarna in de keukenmachine.

  10. Voeg de gemalen koriander,de djinten,de trassi,het zout en de witte peper toe.

  11. Meng alles tot een smeuige pasta.

  12. Voeg het scheutje olie toe.

  13. Roer de fijngehakte pepertjes erdoor.

  14. Breng in de hapjespan de eerste helft van de kokosmelk aan de kook.

  15. Roer de currypasta erdoor en laat het geheel al roerende circa 3 minuten zachtjes sudderen.

  16. Snijd de ossenhaas in dunne plakjes en schep ze door de currysaus.

  17. Voeg nu ook de rest van de kokosmelk,de vissaus en de goela djawa toe.

  18. Laat het geheel circa 4 minuten koken.

  19. Halveer de tomaatjes.

  20. Halveer de rode pepers,verwijder de zaadjes en snijd de pepers in repen.

  21. Snijd de djerekpoeroetblaadjes in reepjes.

  22. Voeg de tomaatjes,de Spaanse peperrepen en de djeroekpoeroetblaadjes aan de curry toe en verwarm het geheel nog circa 4 minuten.

  23. Roer van het vuur af de basilicum erdoor.