Recept: Blue-stiltonterrine met portgelei

Meer recepten in de categorie:

Nagerechten, Warm

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 4 uur 30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

120 gr.blue stilton
25 gr.mayonaise
3 blaadjes gelatine
0.4 dl.sherry
120 cl.slagroom
0.8 dl.rode port
Peper
Zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Snijd de Blue stilton in blokjes en pureer de kaas samen met de mayonaise,peper en zout naar smaak in de keukenmachine of mengbeker tot een romige massa.

  2. Week tweederde van de gelatine.

  3. Verwarm de sherry tot circa 80 graden Celsius en los de uitgeknepen gelatine hier in op.

  4. Meng de sherry met de stilton.

  5. Klop de slagroom lobbig en spatel de room door de kaasmassa.

  6. Schep het mengsel in met koud water omgespoelde vormpjes en laat de terrine minimaal twee uur in de koelkast opstijven.

  7. Week de rest van de gelatine.

  8. Verhit de port tot circa 80 graden Celsius en los de uitgeknepen gelatine hier in op.

  9. Laat de portgelei iets afkoelen en schenk de gelei vervolgens in de vormpjes.

  10. Laat de terrine in minimaal twee uur stevig worden.

  11. Stort de terrines op de bordjes.