Recept: Krokante lamszadel met truffel, peterselie en spaghetti van asperges

Recept informatie

Bereidingstijd:
1uur 50 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

600 gr. lamszadel
Olijfolie
200 gr.broodkruim
200 gr.vers gehakte peterselie
2 vellen fillobladerdeeg
1 eierdooier
30 gr.truffel
8 witte asperges
2 dl.room
Peper
Zout

Bereidingswijze van het recept

  1. Hak de truffel,braad de lamszadel in de hete olie rondom aan en bestrooi het vlees met peper en zout.

  2. Meng het broodkruim samen met de gehakte peterselie en de knoflook in de keukenmachine ragfijn.

  3. Roer de gesmolten boter hierdoor heen.

  4. Bestrijk een filovel met wat geklopte eidooier en leg hier een tweede vel op.

  5. Verdeel hier het peterseliemengsel dun over uit(herhaal dit proces als u meer dan twee filovellen nodig heeft).

  6. Verwarm de oven in 7 minuten voor op 200 graden Celsius.

  7. Bestrooi de lamszadel met tweederde van de gehakte truffel en wikkel het vlees stevig in het filodeeg.

  8. Druk de zijkanten aan en bestrijk de bovenkant met eidooier.

  9. Bak het pakket in de oven rose.

  10. Laat het vlees even rusten alvorens het in acht stukken te snijden.

  11. Schil de asperges en snijd ze met behulp van de mandoline tot spaghetti.

  12. Kook de spaghetti in de room beetgaar.

  13. Zeef het geheel en houd de asperge/spaghetti warm.

  14. Kook de room tot de helft in.

  15. Verdeel de asperges over de warme borden en schenk hier de met de staafmixer schuimig geklopte room door.

  16. Bestrooi de asperges met de rest van de truffel en leg de plakken lamszadel hiernaast.