Recept: Gevulde rode paprika

Recept informatie

Bereidingstijd:
3 uur 45 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 rode paprika's
5 blaadjes gelatine
30 gr.komkommer,van de zaadlijst ontdaan
2 dl.room
Peper
Zout
80 gr.aardappelblokjes
80 gr.courgette in blokjes
80 gr.gedroogde tomaten
120 gr.kastanjechampignon
1.5 dl.olijfolie
0.5 dl.rose
1 teentje gehakte knoflook
1 blaadje laurier
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
12 groene asperges

Bereidingswijze van het recept

  1. Neem voor de aardappelblokjes bij voorkeur zoete-aardappelblokjes en neem bij voorkeur kleine kastanjechampignons.

  2. Pureer de komkommer en blancheer de aardappel-en courgetteblokjes.

  3. Snijd de gedroogde tomaten in vierkantjes.

  4. Schil de paprika''s met een dunschiller,halveer ze en verwijder de zaadlijsten.

  5. Snijd de paprikahelften in dunne plakken en leg deze,elkaar iets overlappend,op plasticfolie.

  6. Week de gelatine in ruim koud water.

  7. Knijp de gelatine uit en laat de gelatine op een klein vuur of in een kommetje in de magnetron smelten.

  8. Roer de gelatine door de komkommerpuree en breng de puree op smaak met peper en zout.

  9. Klop de room lobbig en spatel de room door de komkommerpuree.

  10. Schep de geblancheerde aardappel,courgette en tomaat door de bavarois en laat het geheel licht geleren.

  11. Doe de bavarois over in een spuitzak en spuit de bavarois op de paprikaplak.

  12. Rol het geheel op,wikkel de rol in plasticfolie en leg de rol enkele uren weg in de koelkast.

  13. Borstel de champignons schoon.

  14. Maak een marinade van de olie,rose,knoflook,laurier,rozemarijn en tijm en schep de champignons hierdoor.

  15. Laat de champignons minimaal twee uur marineren.

  16. Blancheer de asperges beetgaar en spoel ze koud onder de kraan.

  17. Snijd de paprikarol in stukken en snijd ieder stuk in de lengte diagonaal door.

  18. Zet de stukken op de borden en garneer met de gemarineerde champignons en asperges.