Recept: Kalfsvlees gevuld met kool en rode bietjes

Recept informatie

Bereidingstijd:
45 minuten
Aantal personen:
5

Ingrediënten

2 kg kalfsborst
2 varkensnetten
20 gr kappertjes
200 gr rode bieten gaar
200 gr ui
40 gr boter
200 cc creme fraiche
4 st eidooiers
20 gr mosterd
1 citroen
peper
zout
10 st rode koolbladeren.
10 st witte kool bladeren.

Bereidingswijze van het recept

  1. Kalfsborst in dunne plakken snijden en pletten tussen de folie.

  2. Resterend kalfsvlees in kleine stukken snijden.

  3. Kappertjes uitlekken ,bieten in stukken snijden en afspoelen.

  4. Ui in blokjes snijden van 2 mm en aanzweten Resterend vlees met de kappertjes, bieten en ui creme fraiche, eidooiers,mosterd, druppels citroen, peper en zout vermengen.

  5. Koolbladeren 30 seconden in kokend water leggen en koud spoelen dan de nerf eruit halen.

  6. Het varkensnet goed uitspoelen en uitleggen Hierop het geplette kalfsvlees leggen, daarop de koolbladeren en dan de vulling.

  7. Geheel goed in wikkelen.

  8. Het kalfsvlees in een oven van 170 graden bakken dan in de folie wikkelen en 20 min garen in de oven 170 graden.