Recept: Gevulde kipfilet met appel en Calvadossaus

Recept informatie

Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

300 gr kalfsgehakt
1 gr peper
4 gr zout
25 gr bieslook
50 gr sjalotjes
10 st kipfilet
60 gr bloem
200 gr boter
50 gr ui
50 gr prei
1 1/2 liter gevogelte fond
200 cc room
50 cc calvados
peper zout
3 appels grany's
1/2 citroen.

Bereidingswijze van het recept

  1. Kruid het gehakt met peper zout, gehakte sjalotjes en bieslook.

  2. Snijd de kipfilet in zodat de filets gevuld kunnen worden.

  3. Spuit het gehakt met de spuitzak in de opengesneden kipfilets.

  4. Haal de filets door de bloem en bak ze zachtjes in 150 gr boter aan beide kanten goud geel.

  5. Laat de filets gaar worden in 35 minuten in een oven van 150 graden Haal de filets uit de bakboter, voeg de gesneden ui en prei toe even mee fruiten.

  6. Blus het geheel af met de gevogelte fond.

  7. Voeg de room toe en de calvados en laat de saus inkoken tot deze licht gebonden is.

  8. Druk de saus door een fijne zeef, en breng op smaak met peper en zout.

  9. Schil de appels, snijd deze in partjes en besprenkel met citroensap.

  10. Bak in 50 gr boter de appelpartjes op een hoog vuur snel aan ,zodat ze stevig blijven.

  11. Trancheer de kipfile garneren met de appel en de saus.