Recept: Konijnenboutje
Recept informatie
Bereidingstijd:
3 en een half uurAantal personen:
4Ingrediënten
80 gr kleurzout
2 liter water
10 st konijnenboutjes a 160 gr
25 gr gember vers
3 teentjes knoflook
8 sjalotjes
12 st jeneverbessen
20 st gekneusde peperkorrels
3 st laurier blaadjes
5 takjes tijm
1 takje rozemarijn
3 l zonnebloemolie
2 liter water
10 st konijnenboutjes a 160 gr
25 gr gember vers
3 teentjes knoflook
8 sjalotjes
12 st jeneverbessen
20 st gekneusde peperkorrels
3 st laurier blaadjes
5 takjes tijm
1 takje rozemarijn
3 l zonnebloemolie
Bereidingswijze van het recept
Het kleurzout oplossen in water, de konijnenboutjes hierin ongeveer 1 uur pekelen.
Alle ingredienten met de olie vermengen en verwarmen tot 70 graden de boutjes in 2 1/2 uur gaar maken.
De boutjes in de olie bewaren, en voor het serveren in de olie opwarmen.