Recept: Gevulde Parelhoen file met portsaus
Recept informatie
Ingrediënten
4 stuks duivenborstfilet 30 gr
zout
peper uit de molen
varkensnet
50 gr boter
Bereidingswijze van het recept
Ingredië®´en: Portsaus2 duivenkarkassen 50 gr winterwortel 25 gr prei 20 gr uien 75 gr appel 1 laurierblad tijm kruidnagel 1/2 liter rode port parelhoenfond of groentebouillon room boter peper zout Bereidingswijze: ParelhoenParelhoenfilet(tussen plastic)voorzichtig pletten Leg op de geplette filet de duivenborst filet Kruiden met zout en peper uit de molen Parelhoenfilet dichtvouwen en kruiden met zout en peper Het geheel verpakken in het goed uitgespoelde varkensnet Afbakken Trancheren( in schuine plakken snijden) en severen.
Bereidingswijze: portsausDuiven karkassen in de oven kleuren wortel en prei en uien toevoegen( mag ook in een pan) Het geheel afblussen met rode port en parelhoen fond of groentebouillon.
Tot de helft laten inkoken, kruiden toevoegen.
Inlaten koken tot ongeveer 1/4 liter en dan zeven door een doek.
Aan de kook laten komen en op smaak brengen met peper en zout, en afmaken met een scheutje room.