Recept: American Cheesecake
Recept informatie
Ingrediënten
60 gr Boter
150 gr Suiker
3 Eieren
500 gr Mon Chou
2 gr Vanillesuiker
40 gr Bloem
10 gr Zout
30 ml Citroensap
250 ml Slagroom
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de oven voor op 160 graden (of 140 graden bij hetelucht).
Doe de koekjes in een plastic zak en leg ze op een snijplank.
Maal de koekjes nu fijn met een deegroller.
Dit kan ook in een keukenmachine.
Smelt nu de boter in een pan,en roer de boter samen met 1,5 eetlepel suiker door de koekkruimels.
Verspreid dit mengsel op de bodem van een springvorm van ongeveer 24 cm doorsnede.
Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel aan om het te verspreiden.
Zet de springvorm nu in de koelkast.
Splits de eieren en klop het eiwit bijna stijf.
Al kloppende voeg je nu de helft van de overgebleven suiker toe.
Blijf kloppen tot er stijve pieken ontstaan.
Voeg aan de dooiers de vanillesuiker en de rest van de suiker toe,en klop deze schuimig.
Meng de bloem,de slagroom en boter in een aparte kom.
Meng de Mon Chou hier ook doorheen tot het een glad mengsel is.
Meng dit nu door het eiwit mengsel,en verspreid het in de springvorm.
Bak de taart nu 1,5 uur gaar in het midden van de voorverwarmde oven.
Laat de taart na het bakken afkoelen en ongeveer 3 uur in de koelkast verder afkoelen.