Recept: Appel/ kaneel parfait
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten Wachttijd 1 nachtAantal personen:
4Ingrediënten
3 kaneelpijpjes
1/2 liter water
600 gr suiker
15 st eidooiers
3 1/2 liter room
100 cc kaneel likeur
3 st goudrenetten
1/2 citroen
1/2 liter water
600 gr suiker
15 st eidooiers
3 1/2 liter room
100 cc kaneel likeur
3 st goudrenetten
1/2 citroen
Bereidingswijze van het recept
Laat de kaneelpijpjes 10 min trekken in heet water.
Verwijder de kaneel en voeg de suiker toe kook tot suikerstroop.
Eidooier opkloppen au bain marie voeg al roerende de suikerstoop toe.
Als de massa voldoende luchtig is en stijf deze van het vuur nemen en op ijs koud kloppen.
Rasp de appel en meng deze met het citroensap en de likeur.
Voeg dit aan de eiermassa toe.
De lobbig opgeslagen room door de massa spatelen.
Mengsel in een vorm gieten en 24 uur in de diepvries plaatsen.