Recept: Appelmousse met karamel sinaasappelsaus
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
750 gr james grieves schoon.
400 cc water
18 gr gelatine
750 gr room
60 gr poedersuiker
250 gr suiker
625 gr vers sinaasappelsap
15 cc grand marnier
400 cc water
18 gr gelatine
750 gr room
60 gr poedersuiker
250 gr suiker
625 gr vers sinaasappelsap
15 cc grand marnier
Bereidingswijze van het recept
Appelparten in water gaar koken.
Het geheel door een zeef wrijven ongeveer 900 gr.
Door de nog warme coulie de geweekte gelatine toevoegen en koelen.
Als de coulie lobbig is de opgeslagen room erdoor spatelen en in uitgespoelde vormen doen en koelen.
Saus: Suiker licht laten carameliseren sinaasappelsap toevoegen en in laten koken tot de helft.
Passeren en dan de grand marnier toevoegen.
Bord opmaken met oublie slagroom en de saus dan de mousse op het bord storten.