Recept: Chocolademousse met peer
Recept informatie
Bereidingstijd:
20 minuten Wachttijd 1 nachtAantal personen:
4Ingrediënten
425 gr chocolade couverture
100 cc water
50 gr boter
150 cc eidooier
suiker naar smaak
25 cc rum
250 gr eiwitten
50 gr basterdsuiker
Garnituur: 10 halve peren, slagroom en witte chocolade rolletjes, en vruchten naar keuze en seizoen.
100 cc water
50 gr boter
150 cc eidooier
suiker naar smaak
25 cc rum
250 gr eiwitten
50 gr basterdsuiker
Garnituur: 10 halve peren, slagroom en witte chocolade rolletjes, en vruchten naar keuze en seizoen.
Bereidingswijze van het recept
Verwarm de chocolade met het water op en laag vuur,roer tot een gladde massa is ontstaan.
Neem de pan van het vuur en roer er de klontjes boter door.
Roer beetje voor beetje de eidooiers erdoor en voeg de rum en de suiker toe.
Klop de eiwitten onder toevoeging van basterdsuiker tot er stijve pieken ontstaan.
Meng eerst een klein deel van de eiwitten door de chocolade massa,daarna langzaam de rest.
Schep de mousse in een kom en laat deze een nacht opstijven.
Maak een bord op naar eigen inzicht.