Recept: Ossenhaas Wellington

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
niet vermeld
Aantal personen:
10

Ingredi├źnten

(hoofdgerecht voor 10 personen)
1 ossenhaas van ca.2 kilo schoon
100 gram varkensnet
12 plakjes diepvries bladerdeeg(of een grote plak)
2 eidooiers
Voor de vulling:
1 kilo champignons
100 gram mager rookspek
1 theelepeltje kerriepoeder
2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
peper
zout
Voor de groentengarnituur:
20 groene asperges
20 geraspte worteltjes
2 portobello
1 stronk broccoli
10 champignons

Bereidingswijze van het recept

  1. Voorbereiding:Strooi peper en zout op de ossenhaas.

  2. Pel de uien en de knoflook en snipper deze fijn.

  3. Snijd de champignons voor de vulling in vieren en het rookspek in kleine blokjes.

  4. Spoel het varkensnet in koud water en spreid het uit op een droge doek op het keukenblad.

  5. Snijd tot slot de portobello en de champignons voor de groentengarnituur.

  6. Bereiding: Bak de ossenhaas in olie in zijn geheel bruin in 6 minuten.

  7. Vervolgens laten afkoelen.

  8. Verwarm de olie in een pan en bak hierin de ui,de knoflook en het rookspek.

  9. Voeg daarna de gesneden champignons toe en bak tot al het vocht verdampt is.

  10. Op smaak brengen met kerriepoeder,zout en peper,in een keukenmachine fijnmalen en laten afkoelen.

  11. Verdeel de champignonvulling zo op het varkensnet dat de ossenhaas er helemaal op past.

  12. Leg de gebraden ossenhaas op de vulling en rol deze op met de doek en het varkensnet.

  13. Leg de bladerdeeg per 4 naast elkaar en 3 onder elkaar en rol er met een deegroller overheen totdat het bladerdeeg aan elkaar plakt.

  14. Leg de ossenhaasrol op het bladerdeeg en rol het op.

  15. Bestrijk de bladerdeegrol met de losgeklopte eidooiers.

  16. Bak de rol gedurende 15 minuten in een oven van 200°C.

  17. Laat hem na het bakken 8 minuten rusten en snijd de rol dan in plakjes van 2 cm.

  18. Kook de worteltjes,de groene asperges en de broccoliroosjes 5 minuten in water met zout.

  19. Snijd de portobello en de champignons en bak deze in iets olie in 5 minuten gaar.

  20. Leg de gesneden plakjes ossenhaas op een schaal.

  21. Serveren met de groentengarnituur.