Recept: Wildbouillon ( Bouillon de Gibier )
Recept informatie
Bereidingstijd:
3 uurAantal personen:
n.v.tIngrediënten
500 gram wildafval
250 gram kalfsbotten
1 takje selderijgroen
1 ui
1 wortel
1 blaadje foelie
1 kruidnagel
1 blaadje laurier
1 takje thijm
jeneverbessen
50 gram boter
50 gram lichtgerookt spek
250 gram kalfsbotten
1 takje selderijgroen
1 ui
1 wortel
1 blaadje foelie
1 kruidnagel
1 blaadje laurier
1 takje thijm
jeneverbessen
50 gram boter
50 gram lichtgerookt spek
Bereidingswijze van het recept
Maak de groenten schoon en snij ze in stukken.
Was het wildafval en de botten onder koud stromend water af.
Smelt de boter in een pan en pinceer de wildafval,de botten,het spek in blokjes gesneden en de groenten mooi bruin.
Doe de ingredië®´en dan in een pan en giet er 1,5 liter water bij.
Breng het aan de kook,voeg de kruiden toe en laat drie uur trekken.
Proef hem dan,voeg eventueel bouillonblokken toe en laat nog 2 uur trekken.
Filter de bouillon door een neteldoekse lap en klaar hem.