Recept: Peer met pecorino

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
35 minuten
Aantal personen:
4

Ingredi├źnten

1 sinaasappel
3 handperen (net niet rijp Doyenne du Comice)
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels honing
1 1/2 dl rode wijn
80 g pecorino (kaas stukje)

Bereidingswijze van het recept

  1. Schil van sinaasappel wassen, drogen en raspen.

  2. Sinaasappel halveren en uitpersen.

  3. Peren schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen.

  4. Citroensap erover sprenkelen.

  5. Sinaasappelsap met rasp, honing en wijn aan de kook brengen.

  6. Peren erin leggen en op laag vuur ca.

  7. 5 minuten verwarmen.

  8. Peren in eigen vocht laten afkoelen.

  9. Peren uit vocht op borden scheppen.

  10. Vocht ca.

  11. 5 minuten op hoog vuur laten inkoken.

  12. Pecorino boven peren schaven.

  13. Van vocht 1 eetlepel eromheen scheppen.