Recept: Tomaat en courgette uit de oven

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten wachttijd 50 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

1 grote courgette ( 400 g)
zout
50 g pecorino (kaas stukje)
2 sneetjes witbrood (oud)
2 takjes tijm
3 takjes peterselie
peper
4 (roma)tomaten
2 1/2 eetlepels olie

Bereidingswijze van het recept

  1. Courgette in plakken snijden en met zout bestrooien.

  2. Courgette ca.

  3. 15 minuten laten uitlekken in vergiet (het zout onttrekt vocht uit de courgette).

  4. Intussen korstjes van pecorino snijden en de kaas fijn raspen.

  5. Korstjes van brood afsnijden en brood verkruimelen.

  6. Blaadjes tijm van takjes rissen.

  7. Broodkruim, tijm, 2 eetlepels pecorino en 2 eetlepels olie door elkaar scheppen.

  8. Peterselie erboven fijn knippen, mengsel met peper op smaak brengen.

  9. Tomaten wassen en in plakjes snijden.

  10. Ovenschaal met rest van olie invetten.

  11. Plakjes courgette droogdeppen met keukenpapier.

  12. Helft van courgetteplakjes in ovenschaal leggen.

  13. Plakjes tomaat hierover verdelen.

  14. Rest van pecorino en wat peper erover strooien.

  15. Resterende courgetteplakjes erop leggen en wat peper erover verdelen.

  16. Oven voorverwarmen op 175 gradenC of gasovenstand 4.

  17. Broodkruimmengsel over courgette strooien.

  18. Schotel in de oven in ca.

  19. 35 minuten gaar en iets bruin laten worden.

  20. Serveren met risotto of tortellini met kaas.