Recept: Gegrilde frikadellen
Recept informatie
Bereidingstijd:
35 minutenAantal personen:
n.v.tIngrediënten
3 boterhammen zonder korst
2 uien
600 g gehakt(halfom half)
2 eieren
peper
zout
cayennepeper
2-3 eetlepels paneermeel
2 rodepaprika's
2 groenepaprika's
3 eetlepels olie
2 uien
600 g gehakt(halfom half)
2 eieren
peper
zout
cayennepeper
2-3 eetlepels paneermeel
2 rodepaprika's
2 groenepaprika's
3 eetlepels olie
Bereidingswijze van het recept
Week het brood in wat lauwwarm water.
Schil en hak de uien.
Druk het brood goed uit en meng het met de uien door het gehakt.
Voeg eieren, paneermeel,zout,peper en cayennepeper erbij en kneed alles tot een soepel deeg.
Vorm met vochtige handen ronde frikadellen uit het gehaktdeeg.
Snij de paprika's doormidden,maak ze schoon,was en droog ze en bestrijk ze met olie.
Smeer de frikadellen dunnetjes in met olie en grill ze ongeveer 8 minuten aan elke kant op matig vuur op de barbecue of in de elektrische grill.
Grill de halve paprika's aan beide kanten en dien ze op bij de frikadellen.
Serveer met aardappelsalade.