Recept: Artisjokkenpizza

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
25 minuten wachttijd 75 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

250 g bloem
2 theelepels zout
1/3 zakje gedroogde gist
1 blik artisjokken (400 g)
100 g zwarte olijven zonder pit
100 g parmezaanse kaas (stukje)
1 kleine ui
2 theelepels gedroogde oregano
1 1/2 eetlepel olijfolie
bloem om te bestuiven

Bereidingswijze van het recept

  1. Bloem in kom doen, zout en gist erdoor roeren.

  2. Bij bloem 125 ml handwarm water schenken, met houten lepel erdoor mengen en tot soepel deeg kneden.

  3. Deeg ca.

  4. 1 uur afgedekt laten rijzen op een warme plaats (bijv.

  5. naast de verwarming/gasfornuis).

  6. Intussen artisjokken in plakjes snijden en laten uitlekken.

  7. Olijven ook laten uitlekken.

  8. Kaas raspen.

  9. Oven voorverwarmen op 250 gradenC of gasovenstand 6.

  10. Bakblik invetten.

  11. Ui pellen en in dunne ringen snijden.

  12. Artisjokken, olijven en ui in kom doen.

  13. Oregano, 2 eetlepels olie en peper toevoegen en geheel omscheppen.

  14. Deeg in 4 gelijke stukken verdelen.

  15. Aanrecht met bloem bestuiven.

  16. Stukken uitrollen tot dunne ronde lappen van elk ca.

  17. 20 cm.

  18. doorsnede.

  19. Op bakblik leggen en met kaas bestrooien.

  20. Vulling erover verdelen.

  21. Pizza's in de oven in ca.

  22. 15 minuten knapperig en iets bruin bakken.