Recept: Crostini met linzenpuree en rauwe ham

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
18 minuten
Aantal personen:
8

Ingrediënten

1/2 blikje linzen (400 g)
1 teen knoflook
2 takjes selderij
1 trostomaat
4 plakjes rauwe ham
4 eetlepels olie
zout
peper
4 sneetjes vloerbrood (wit)

Bereidingswijze van het recept

  1. Linzen laten uitlekken en grof prakken.

  2. Knoflook pellen en erboven uitpersen.

  3. Selderij boven linzen in stukjes knippen.

  4. Tomaat wassen en in kleine blokjes snijden.

  5. Ham in reepjes snijden en samen met tomaat door linzen scheppen.

  6. Met 2 eetlepels olie tot smeuige puree mengen.

  7. Puree met zout en peper op smaak brengen.

  8. Brood aan beide kanten dun met rest van olie bestrijken.

  9. Brood in broodrooster of onder grill in ca.

  10. 3 minuten bruin roosteren.

  11. Sneetje schuin doormidden snijden en besmeren met linzenpuree.