Recept: Lamsrack met groene-kruidenkorst

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
30 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

3 sneetjes (oud) witbrood
1/2 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g fijngehakt)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 eetlepel groene olijventapenade
125 g zachte roomboter (op kamertemperatuur)
2 schaaltjes lamsracks (2 stuks)

Bereidingswijze van het recept

  1. Oven voorverwarmen op 200 gradenC.

  2. Sneetjes brood ontkorsten en (in keukenmachine) verkruimelen.

  3. Broodkruim, kruiden, knoflook, tapenade, zout en peper door 75 g boter roeren.

  4. Lamsracks met peper bestrooien.

  5. In koekenpan rest van boter verhitten en lamsracks in 2 minuten rondom bruin bakken.

  6. Lamsracks in ovenschaal leggen en braadvet eromheen schenken.

  7. Bovenkant van vlees bedekken met kruidenmengsel, goed aandrukken.

  8. In midden van oven lamsracks in ca.

  9. 15 minuten mooi bruin en van binnen rose bakken.

  10. Vlees op vier warme borden leggen.

  11. Lamsracks (aan tafel) tussen botjes door in plakken snijden.

  12. Serveren met notenrijst en lentegroenten.