Recept: Spaghetti met tomatensaus en balletjes
Recept informatie
Bereidingstijd:
30 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
2 uien (netje 750 g, Biologisch)
500 g rundergehakt (Biologisch)
1/2 theelepel knoflookpoeder (Biologisch)
2 eetlepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden (Biologisch)
3 eetlepels olijfolie (Biologisch)
1 fles passato di pomodoro (tomatensaus, 750 ml)
500 g volkoren spaghetti (Biologisch)
1 zakje geraspte jong belegen kaas (100 g, Biologisch)
500 g rundergehakt (Biologisch)
1/2 theelepel knoflookpoeder (Biologisch)
2 eetlepels gedroogde Italiaanse keukenkruiden (Biologisch)
3 eetlepels olijfolie (Biologisch)
1 fles passato di pomodoro (tomatensaus, 750 ml)
500 g volkoren spaghetti (Biologisch)
1 zakje geraspte jong belegen kaas (100 g, Biologisch)
Bereidingswijze van het recept
Uien pellen en snipperen.
Gehakt op smaak brengen met knoflookpoeder, Italiaanse kruiden en zout en peper.
Van gehakt kleine balletjes vormen.
In hapjespan olie verhitten.
Ui ca.
2 minuten fruiten.
Gehaktballetjes toevoegen en rondom bruinbakken.
Tomatensaus in pan schenken en geheel met deksel half op pan nog ca.
10 minuten laten sudderen.
Intussen in pan met kokend water spaghetti met zout in 10-12 minuten beetgaar koken.
Spaghetti in vergiet laten uitlekken en over vier diepe borden verdelen.
Tomatensaus erop scheppen en geraspte kaas over spaghetti strooien.