Recept: Tomatentaart met pesto

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
1 bolletje mozzarella (kaas 125 g)
6 romatomaten (bak 750 g)
5 eetlepels Pesto Genovese (pot 185 g)
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olijfolie
150 g feta (kaas)

Bereidingswijze van het recept

  1. Deeg laten ontdooien.

  2. Oven voorverwarmen op 225 gradenC of gasovenstand 5.

  3. Mozzarella laten uitlekken en in plakken snijden.

  4. Tomaten schoonmaken en in plakjes snijden.

  5. Taartvorm invetten en bekleden met deegplakjes.

  6. Deegbodem met vork inprikken en besmeren met pesto.

  7. Mozzarella en tomaat erover verdelen.

  8. Knoflook pellen, boven kommetje uitpersen en olie erdoor roeren.

  9. Taart besprenkelen met olie en in midden van oven in ca.

  10. 20 minuten gaar bakken.

  11. Feta verkruimelen en over warme taart verdelen.

  12. Taart nog ca.

  13. 2 minuten terug zetten in warme oven tot feta iets zacht wordt.

  14. Lekker met een gemengde rucolasalade met knoflookdressing.