Recept: Salami-envelopjes

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
40 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg (diepvries pakje 10 plakjes)
150 g salami (worst 250 g)
1 zakje Italiaanse groentemix (250 g)
2 eetlepels gemalen belegen kaas (zakje 150 g)

Bereidingswijze van het recept

  1. Laat eerst het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 gradenC of gasovenstand 4.

  2. Snij de salami in kleine blokjes.

  3. Neem een grote pan of wok en bak hierin de salami ongeveer 1 minuut.

  4. Roerbak de groentemix ongeveer 3 minuten mee.

  5. Strooi er wat zout en peper overheen en de vulling is klaar.

  6. Schep het groentemengsel op een punt van de bladerdeegplakjes.

  7. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling.

  8. Druk de randen met een vork goed aan en maak er meteen een leuk patroon in.

  9. Smeer met een kwastje een beetje water over de flapjes en strooi de kaas erover.

  10. Leg ze op een bakplaat.

  11. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de envelopjes in 20 minuten knapperig en bruin.

  12. Warm en koud lekker!