Recept: Groentelasagne met rucola-riminikaas

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
55 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

900 g bladspinazie (diepvries)
75 g boter
50 g bloem
6 dl melk
1 laurierblaadje
zout
peper
nootmuskaat
2 grote uien
1 pot geroosterde paprika's
100 g geraspte pittige kaas
200 g rucola-riminikaas (stuk)
12-16 lasagnevellen
boter om in te vetten

Bereidingswijze van het recept

  1. Oven voorverwarmen op 200 gradenC.

  2. Spinazie ontdooien, laten uitlekken.

  3. In pan 50 g boter smelten, bloem toevoegen en ca.

  4. 2 minuten bakken.

  5. Melk in scheutjes toevoegen en roeren tot gladde saus ontstaat.

  6. Laurier toevoegen en saus op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.

  7. Nog ca.

  8. 10 minuten zachtjes laten pruttelen, af en toe roeren.

  9. Ui pellen en in ringen snijden.

  10. In koekenpan rest van boter verhitten en uiringen in ca.

  11. 5 minuten bruinbakken.

  12. Paprika's afgieten en in repen snijden.

  13. Geraspte kaas door saus roeren.

  14. Rucola-riminikaas in plakken schaven.

  15. Laurierblaadje uit saus nemen.

  16. Beetje saus op bodem van ovenschaal scheppen.

  17. Hierop 3-4 vellen lasagne leggen.

  18. Helft van spinazie erover verdelen en bestrooien met zout en peper.

  19. Kwart van saus erop scheppen.

  20. Helft van ui en paprika verdelen en eenderde van plakken kaas erover verdelen.

  21. Alles een keer herhalen.

  22. Afdekken met laatste vellen lasagne en rest van kaassaus erover schenken.

  23. Laatste plakken kaas in saus leggen.

  24. Lasagne in midden van oven in ca.

  25. 30-35 minuten goudbruin bakken.