Recept: Kiprolletjes gestoofd in Marsala
Recept informatie
Bereidingstijd:
40 minutenAantal personen:
4Ingrediënten
30 g pijnboompitten
4 maiskipfilets (550 g)
peper
2 teentjes knoflook
1 theelepel gedroogde salie
8 plakken Parmaham
zout
1 eetlepel olijfolie
ca. 1 1/2 dl Marsala
1 eetlepel tomatenpuree
4 maiskipfilets (550 g)
peper
2 teentjes knoflook
1 theelepel gedroogde salie
8 plakken Parmaham
zout
1 eetlepel olijfolie
ca. 1 1/2 dl Marsala
1 eetlepel tomatenpuree
Bereidingswijze van het recept
Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren.
Kipfilets overlangs halveren.
Gehalveerde kipfilets bestrooien met peper en op aanrecht uitspreiden.
Knoflook pellen, in flinterdunne plakjes snijden en over kip verdelen.
Pijnboompitten en salie erover strooien.
Plakken ham erop leggen.
Kipfilets oprollen.
Rolletjes vaststeken met cocktailprikkers en bestrooien met zout.
In braadpan olie verhitten en kip rondom dichtschroeien.
Marsala en 3 eetlepels water toevoegen.
Kip afgedekt op laag vuur in 10 tot 15 minuten gaar stoven.
Kip op vier borden scheppen.
Tomatenpuree en ca.
2 eetlepels water door stoofvocht roeren en op smaak brengen met zout en peper.
Kip met saus serveren.
Lekker met broccoli en (in olijfolie) gebakken aardappels.