Recept: Ribollita (dubbelgekookte soep)

Meer recepten in de categorie:

Overig, Overig

Recept informatie

Bereidingstijd:
125 minuten wachttijd 840 minuten
Aantal personen:
4

Ingrediënten

150 g gedroogde witte bonen
1 grote ui
2 stengels bleekselderij
2 wortels
2 trostomaten
1 dl olijfolie
1 eetlepel tomatenpuree
1 zak savooiekool (400 g)
3 takjes tijm
zout
peper
6 sneden grof boerenbrood (bijv. pane fortuato)
1 teentje knoflook

Bereidingswijze van het recept

  1. Bonen 12 uur in koud water weken.

  2. Ui pellen en fijnsnipperen.

  3. Bleekselderij wassen en in plakjes snijden.

  4. Wortels schoonmaken, wassen en in stukjes snijden.

  5. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen en vruchtvlees in blokjes snijden.

  6. In grote pan olie verwarmen.

  7. Ui ca.

  8. 2 minuten zachtjes fruiten.

  9. Tomatenpuree, tomaten, bleekselderij en wortels toevoegen en ca.

  10. 5 minuten al omscheppend bakken.

  11. Kool en 1 1/2 l water toevoegen.

  12. Bonen afgieten en met tijm door soep roeren en op laag vuur ca.

  13. 1 1/2 tot 2 uur afgedekt laten sudderen.

  14. Op smaak brengen met zout en peper.

  15. Brood in broodrooster roosteren.

  16. Knoflook pellen, halveren en brood aan 1 kant hiermee inwrijven.

  17. Brood op ingewreven kant in grote pan leggen.

  18. Soep over brood schenken en laten afkoelen.

  19. Soep opnieuw verwarmen.

  20. Direct serveren.